Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-10T20:33:51+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
 \displaystyle \lim_{x \to 0}  \frac{3^x-4^x}{2^x-4^x}=  \lim_{x \to 0}  \frac{(3^x-4^x)'}{(2^x-4^x)'}=\\
= \lim_{x \to 0}  \frac{ln3\cdot 3^x-ln4\cdot 4^x}{ln2 \cdot 2^x-ln4\cdot 4^x}=\\
=\frac{ln3 -ln4 }{ln2 -ln4 }=\\
=\frac{ \frac{log_23}{log_2e} - \frac{log_24}{log_2e} }{ \frac{log_22}{log_2e} - \frac{log_24}{log_2e} }=\\
= \frac{log_23-2}{1-2} =2-log_23Scrie răspunsul tău aici
Multumesc mult pentru rezolvare, dar ai putea sa-mi explici ce insemna ln ?
ln=logaritm natural