1.Incercat sa scrieti o prefata o scurta prezentare a cartii luand in considerare doar datele oferite de coperta si de fragmentul citat. 2.cum poate o carte sa stapaneasca interesul copiilor de pe tot globul ? stiti si alte titluri care au facut valva intre cei maci . 3. gasiti 3 intelesuri diferite ale cuvantului ,,carte" si alcatuiti propoziti cu ele. 4. explicati afirmatia cartea este un obiect cultural . 5. continuati fragmentullui Nicolaie Manolescu cartile au suflet cu proprile referitoa

1

Răspunsuri

2014-10-10T16:05:14+03:00
1) Cartea mea preferata este... (completezi tu). Imi place mult aceasta carte, deoarece doar uitandu-te la coperta ei te face sa o citesti. O recomand tuturor.
2)O carte poate sa stapineasca interesul copiilor de pe tot globul...atunci cand intr-adevar exprima ceva folositor si desigur, captivant copiilor de pe tot pamanul.
 De obicei copiii aleg carti din genul fantastic, fiind ceva nemaipomenit pentru ei (exemplu povestile). Este o foarte buna alegere.. deoarece cartile date le sporesc imaginatia.
3)Mama mi-a cumparat o carte noua.
Cine are carte, are patru ochi.
Ti-am zis ca nu e bine sa te joci cu cartile de joc.
4)Cartea este un obiect cultural.. deoarece cu ajutorul ei ne dezvoltam imaginatia, vocabularul... si nu numai. Invatand din carte ne asiguram viitorul.
La 5 fa tu... si da, nu am nevoie de 100 puncte =]]

6 4 6