Vreau doua texte de vreo 7-10 randuri in care sa prezint o planta , o floare , iar la in al doilea sa descriu o pasare , o insecta sau un animal , logic ca in franceza :)) .

1
gandeste textele in romana,apoi posteaza-le aici si incercam sa te ajutam cu traducerea:-)
Vrabia de casa este o pasăre mică cu penele de culoare cafenie împestrițate cu negru pe spate .
Are o lungime de 14–16 cm și o greutate de 20–40 g.Are ciocul conic, dur, ascuțit la vârf, de culoare cenușie. Picioarele sunt subțiri, cenușiu-maronii.Masculul are penajul cafeniu-pătat pe spate; fruntea, creștetul și pieptul sunt cenușii, iar bărbia neagră; femela este cafeniu-striată. La femelă penajul este pământiu șters, fără dungulițe pe piept. Are un ciripit : "cirup" sau "cip cip".
Vulpea este mamifer omnivor, de dimensiune mică spre medie.

Are între 7 și 10 kg. Corpul are sub 1 m lungime, iar coada stufoasă circa 30-40 cm.Blana este roșcată. Vulpea mănâncă cele mai multe mici mamifere: șoareci de câmp, popândăi, castori, veverițe, iepuri etc.Puii se nasc în vizuini subterane, o singură dată pe an, din martie până în mai. De obicei, vin pe lume câte cinci frați
=)))))) daca stii
deci trebuie sa si ciripesc?:)))cirup cip cip?:))))Doamneeee:)))

Răspunsuri

2014-10-10T12:24:46+03:00
Le moineau domestique est un petit oiseau avec les plumes brunes-noires.Il a un longuer de 14-16 cm et un poids de 20-40 grames.Il a un bec conique,aigu en haut,de couleur de cendre.les jambes sont minces.Le male a le plumage marron arriere,le front,la calotte et la potrine sont grises et la barbe est noire.La femelle a le plumage sans striations sur la poitrine.

Le renard est un mammifere omnivore,de petite taille a moyenne.Le renard a un poids de 7-10 kilo.le corp a sous un metre de long,la queue est touffue et a un longueur de 30-40 cm.La fourrure est rousse.Le renard mange les plus bas mamiferes:des mulots,des hamsters,des castors,des ecureuils et des lapins.Les jeunes renards se naissent dans visions souterrain,une fois par an,la periode est mars-mai.D'habitude,les renards se naissent cinq par chacun.2 3 2