Un taran a cules din gradina 100 kg de rosii. L-ea pus in ladite in care incap 7 kg ,8kg si 10kg de rosii . Numarul laditelor cu cate 10 kg de rosii este cu 5 mai mare decat al celor in care incap 8 kg.
Cate ladite a umplut din fiecare categorie?

1

Răspunsuri

2014-02-23T17:59:11+02:00
2*7=14
2*8=16
16+14=30
100-30=70
70/10=7
Raspuns:2 lazi 7 kg
              2 lazi 8 kg
              7 lazi 10 kg