Răspunsuri

2014-10-09T21:12:35+03:00
FULGERUL - Fulgerul este un arc luminos rezultat în urma unui proces de descărcare electrică (trăsnet) cauzat de o diferență de potențial electrostatic. Acestfenomen meteorologic are loc în natură între nori încărcați cu sarcini electrice diferite sau între nor și pământ.
TRASNETUL - este o descărcare electrică disruptivă, care se produce în atmosferă, de obicei, dar nu totdeauna, în timpul furtunilor. Majoritatea trăsnetelor au loc la altitudine (în interiorul aceluiași nor sau între diferiți nori) și, de obicei, nu sunt observate. Trăsnetele care se produc între nor și pământ sunt numite negative sau pozitive (vedeți figura). Descărcari electrice de mare amploare au loc de asemenea în straturile înalte ale atmosferei.
PLOAIA - Ploaia este o parte importantă a circuitului apei în natură și are loc după ce apa care s-a evaporat din râuri, lacuri, oceane, ș.a.m.d. se condensează ajungând picături de apă și cade pe pământ, întorcându-se înapoi în pârâuri, râuri, lacuri. Procesul formării ploii este numit și efectul Bergenon.
2014-10-09T21:12:55+03:00
Fulgerul este un arc luminos rezultat în urma unui proces de descărcare electrică cauzat de o diferență de potențial electrostatic. Acest  fenomen meteorologic are loc în natura între nori încărcați cu sarcini electrice diferite sau între nor și pământ.