Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-09T20:56:05+03:00
Se refera la epoca istoriei, engleze, pe timpul domniei reginei Voctoria!!!
Epoca victoriană a Regatului Unit a fost perioada domniei a reginei Victoria de la 20 iunie 1837 până la moartea ei, pe 22 ianuarie 1901 . A fost o lunga perioada de prosperitate pentru poporul britanic. Unii oameni de știință extind la începutul perioadei de-astfel cum este definită de o varietate de sensibilitățile și preocupările politice care au ajuns să fie asociată cu epoca victoriană-acum-cinci ani, pentru trecerea la actul de reforma in 1832.
Era a fost precedată de perioada georgiană și urmata de perioada de Edwardiană. A doua jumătate a erei victoriene aproximativ coincis cu prima parte a erei Belle Epoque din Europa continentală și Epoca de Aur a Statelor Unite.
Era este deseori caracterizată ca o lungă perioadă de pace, cunoscută și sub numele de Pax Britannica, și de consolidare economică, coloniale, și industriale, temporar întreruptă de Războiul Crimeii, deși Marea Britanie a fost la război în fiecare an, în această perioadă.
Spre sfârșitul secolului al 19-lea, politicile de noul imperialism a condus la creșterea conflicte coloniale și în cele din urmă războiul anglo-Zanzibar si Razboiul Boer. Pe plan intern, pe ordinea de zi a fost ce în ce mai liberal, cu o serie de schimbări în direcția reformei politice graduală și extinderea dreptului de vot de vot.
2014-10-09T20:56:43+03:00
este o epoca care şi-a pus amprenta asupra întregii civilizaţii vestice. În Statele Unite, această perioadă a fost cuprinsă între 1865-1918 şi a fost o perioadă de industrializare rapidă.
2 3 2