Răspunsuri

2014-10-09T20:33:31+03:00
           Ultima mea carte citita a fost "Baltagul" de Mihail Sadoveanu . In opinia mea , este foarte buna , e palpitanta , pe mine m-a tinut in suspans . Este vorba despre un cioban care pleaca impreuna cu alti doi la Dorna ca sa-si vanda oile si nu se mai intoarce viu . Sotia sa , dupa multe luni , banuieste ca el nu mai este in viata si pleaca impreuna cu fiul sau in cautarea lui . Merg mai multe zile , ajung in diferite locuri unde chestioneaza oamenii , si afla ca la un moment dat , sunt vazuti doar 2 dintre ciobani . Intr-un final , sotia lui Nechifor gaseste trupul acestuia intr-o rapa.Dupa cateva zile , la comemorare , il preseaza pe unul din ciobani , fiind convinsa ca acela i-a omorat sotul iar acela cedeaza , si este omorat de catre fiul femeii .
           In primul rand , imi place deoarece este roman politist deci face parte din categoria mea preferata . Imi place ideea romanului , evenimentele si mai ales finalul , care este dramatic.M-a uimit desteptaciunea pe care o avea in ea sotia lui Nechifor, aceasta fiind singura care a simtit ca ceva e in neregula si singura care a deslusit misterul mortii sotului sau.
           In al doilea rand , prezinta aspecte ale firii omului de la sat, tradiţiile şi obiceiurile româneşti: la botez, nuntă, şi înmormântare, respectand actiunea povestita si urmarind traseul parcurs de Vitoria , ceea ce este interesant pentru ca invat mai multe despre Moldova si imi imbogateste cultura generala .
            In concluzie , "Baltagul" este o carte foarte interesanta care merita citita , o recomand tuturor pasionatilor de carti politiste.

4 4 4