Răspunsuri

2014-02-22T17:17:02+02:00
Este una dintre cele 26 de regiuni ale Franței.Este singura regiune administrativă care are două orașe de importanță egală METZ și NANCY. Metz fiind și capitala oficială a regiunii.Are un peisaj,o istorie și o identitate culturală unică în Franța. Disputată în trecut,la fel ca Alsacia,de Germania,acest lucru a dat naștere uni amestec interesant în arheologie,arhitectură și artă dar evident și în folclor,festivități,mâncare și băutură. Avem case cochete,văruite în alb,cu acoperișuri înalte și masive catedrale în binecunoscutul stil gotic.
Nancy - s-a dezvoltat încă din sec XII în jurul fortărețelor ducilor de Lorena.Avem aici Piața Stanislas,în centrul orașului,înconjurată de numeroase palate din sec XVIII. Palatul Ducal și Musee de l'Ecole de Nancy înfățișează vizitatorilor frumusețile stilului ART NOUVEAU.
Metz - are ziduri uriașe,fortificații construite de romani în momentul când au invadat Galia. Amintim Catedrala Sf.Ștefan(construită între sec.13-16), a treia catedrală ca mărime din Franța, cu 42 m. Mănăstirea Petits - Carmes situată pe râul Moselle și devenită muzeu în 1839, și în subteranul căreia au fost descoperite în anii 30 ai secolului trecut ruinele unor băi romane.
1 5 1