Răspunsuri

2014-10-09T18:16:42+03:00
In spatele fiecarui om, bogat sau sarac, celebru sau nu, se afla un dascal. Iar primul dascal care ne sculpteaza caracterul si sufletul este, neindoielnic, invatatorul. Cand spui scoala, in mintea fiecaruia dintre noi apare chipul invatatoarei sau al invatatorului; azi sarbatorim „Ziua invatatorului”, ziua oamenilor care au ca misiune sa le dezvaluie copiilor "corola de minuni a lumii", ei sunt cei care marcheaza profund dezvoltarea personalitatii copilului.

Data de 5 octombrie este marcată în toată lumea drept Ziua Profesorului. În Liceul Teoretic “Gaudeamus” – Petreşti, aceasta este nu doar o simplă zi cînd elevii îşi felicită profesorii cu flori, cadouri şi poezii în sălile de festivităţi, dar una cînd conducerea liceului este în mînile elevilor. Aceştia înlocuiesc absolut toţi profesorii, începînd cu cei de clase primare şi ajungînd pîna la Directorul liceului.
De dimineaţă elevii au fost copleşiţi de emoţii neştiind cum va decurge activitatea lor, însă spre sfîrşitul zilei aceştia au ieşit din şcoală numai cu zîmbete pe buze şi nespus de entuziasmaţi, reuşind să facă faţă programului mult prea încărcat. Elevii – profesori susţin că au rămas mulţumiţi de această activitate care le-a servit drept o lecţie foarte importantă şi în urma căreia au făcut o concluzie: ” Nu-i deloc uşor a fi profesor…”   Dragi profesori, vă aducem sincere felicitări cu ocazia  aceastei zile să fiţi mereu sanatoşi, energici, fericiţi. Vă aducem cuvinte de mulţumire pentru munca imensă şi răbdare pe careo depuneţi în educaţia copiilor şi tinerilor.  

6 4 6