O compunere de 10 randuri cu sensul conotativ al cuvantului soare de ex semnifica : lumina , viata , educatie , alintatie .. cu introducere cuprins si incheiere

1
ce inseamna conotativ?
Reprezintă sensurile secundare şi figurate ale semnificatului unui cuvânt. Toate tipurile de conotaţii au în comun faptul că se delimitează de denotaţie şi depind de context.

Răspunsuri

2014-10-09T14:52:29+03:00
Soarele este o stea ce face ca sa fie posibila supravetuirea pe pamint. Soarele da lumina necesara florilor pentru a inflori. Doar inchipuiti-va cum ar fi pe pamint straniu nu? Deci soarele este insasi viata. Atunci cind norii ti-au intunecat ziua si te fac sa te simti inutil, nefolositor, neaptreciat, atunci soarele apare paarca din pamint alaturi de vint,imprastiind si alungind nourii care ti-au facut ziua urita. Soarele iti da speranta de viata. Trezindu-te in fiecare dimineata si aruncind o privire pe fereastra din camera ta, iti dai seama ca si astazi este o zi plina de culoare, plina de amintiri frumoasel. Razele soarelui te mingiie pe fata intreaga zi ca sa iti aminteasca ca sa fii bun toata ziua. Soarele prin caldura sa iti  da idea ca si tu poti incalzi inima cuiva fiind alaturi de acea persoana. Soarele este o sursa de viata pe terra. Soarele face ca omul sa se simta unic. Uitindu-se in umbra unor anumite lucruri, omul realizeaza ca si soarele este unbrit uneori si nu poate ca sa fie zilnic pe cer. Soarele iti lumineaza cararile zilnic. Soarele te inspira cu vise frumoase. Soarele te pregateste pentru o seara minunata. Soarele iti imprastie gindurile negative despre tine sau despre viata. te face sa crezi ca triaesti doar o singura zi, si iti sopteste ca ar trebui sa o traieste ca si cum ar fi ultima zi! Soarele iti da sansa de a iubi pe cei din jur.
4 4 4