Răspunsuri

2014-10-09T14:02:24+03:00
Acum tinerii traiesc intr-o lume plina de tehnologie, plina de informatii noi, si la sarbatori ei nu mai stau adunati undeva gramada, dar stau in camera lor privin ceva sau vorbind pur si simplu. Lor nu le mai pasa de farmecul pe care il aveau traditiile in viitor. Cu toate ca traditiile sunt ceva frumos, au avut cindva si rolul lor in societate. Acum lumea vrea ceva nou si vrea sa fie original, nu vrea sa mai pastreze ceva vechi, gindindu-se ca a trecut moda traditiilor. 
1 5 1
2014-10-09T14:23:35+03:00
Traditiile sunt de cele mai multe ori obiceiuri imprumutate sau adoptate de anumite culturi sau religii de-alungul timpului. Mare parte din ele sunt legate de cultul stramoșilor si au origini pagane. 
O mare parte din traditii o reprezinta superstitiile. Acestea nu fac altceva decat sa impovareze constiinta unei persoane, sau sa ii rapeasca timpul si energia facand lucruri care desfid legile fizicii.  De exemplu, daca purtam amulete care ne protejeaza de accidente dar nu avem  un mod corespunzator de a conduce masina, cu toate amuletele din lume, putem accidenta pe cineva sau ne putem pierde viata.

Nu ar trebui urmate traditiile religioase care vin in contradictoriu cu invataturile bibliei, dar obiceiuri cum ar fi purtarea hainele maramuresene, nu numai ca sunt si frumoase dar promoveaza o imagine aparte a Romaniei. 
1 5 1