Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-09T01:59:39+03:00
Cunoașterea operelor ce aparțin diverselor genuri și specii literare mă formează ca cititor avizat
 
       Cel ce cunoaste toate genurile si speciile literare va fi un vorbitor elevat, expresiv si isi va forma un stil intelectual personal. Doina, idila, pastelul, gazelul, sonetul, rondelul, glossa, drama. Toti ar trebui sa stim cate ceva despre ele. Limbajul a fost si va ramane un prim mijloc de a intra in contact cu lumea si de a ne relata experianta. O persoana citita se va adapta mult mai usor la conditii si situatii noi de comunicare. Nu putem sa cunoastem totul la ,,perfectie'' dar un bagaj minim ar trebui sa aiba fiecare.
      O persoana citita este altfel privita de societate. O pesoana obisnuita cu cititul va cauta tot timpul ,,ceva de citit'', se va interesa de ultimile noutati. O persoana citita, cunoscatoare a tuturor genurilor isi va forma propria parere, pe care o va sustine consecvent. Doar cunoscand toate genurile si speciile literare vom sti pentru ce gen de literatura avem inclinatii.
         In concluzie, pentru a fi un cititor avizat trebuie sa cunosc toate operele ce apatin diverselor genuri si specii literare.

22 4 22