Pretul unui kilogram de pere este 4 lei, 5 lei sau 6 lei, in functie de calitatea perelor. Andrei trebuie sa cumpere cel putin un kilogram de pere din fiecare calitate.
a)ce suma de bani minima si maxima ar trebui sa aiba Andrei pentru a cumpara din piata 5 kilograme de pere?
b) care este numarul maxim de kilograme de pere ce se pot cumpara cu 31 de lei?

2

Răspunsuri

2014-10-08T21:24:53+03:00
A) minima=4+5+6+4+4=23
    maxima=4+5+6+6+6=27

b)4+4+4+4+4+4+4=28lei ⇒ 7kg (de cate ori se repeta nr.)

2 2 2
2014-10-08T21:24:58+03:00
A) 4+5+6+4+4=23 suma minima
6+5+4+6+6=27 suma maxima
B) 31 lei = 5×4 lei + 5 lei + 6 lei = 31lei => 7 kg d epere
3 3 3