Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-08T20:31:47+03:00
Inmultesti si la stanga si la dreapta cu (2x-1),la dreapta se va simplifica cu numitorul si va ramane a(2x-1)=3,apoi imparti cu a in ambele parti,iar la stanga se va simplifica si va ramane 2x-1=3/a ,apoi il treci pe -1 la dreapta cu semn schimbat si va fi 2x=3/a+1 ,apoi imparti si la stanga si la dreapta cu 2 ,la stanga se va simplifica si va ramane x=(3/a+1)/2
nu poti te rog sa imi scrii ca nu prea inteleg
Din primul pas rezulta / a inmultit cu (2x-1)=3 /,apoi il mutam pe a ca numitor si rezulta /2x-1=3 impartit la a /,apoi il muti pe -1 la dreapta si devine / 2x=3 impartit la a +1/ si la final impartesti tot ce e indreapta cu 2 si rezulta ca/ x=(3 impartit la a +1 )totul impartit la 2/ .Calculele sunt puse intre bare.Sper sa intelegi.