Răspunsuri

2014-10-08T18:31:53+03:00
Limbajul este un standard, riguros, cuvintele sunt folosite cu sens propriu, denotativ, căpătând valoarea unor concepte; cuvintele sunt specializate, specifice domeniului profesional căruia îi aparţin.conţine relatarea unor informaţii
2014-10-08T18:33:22+03:00
Demonstrezi ca un text este fictional aratand ca are Caracteristicile unui text fictional si anume:

-fictiunea reprezinta rezultatul procesului imaginative ; resprezinta folosirea unor elemente reale pentru a crea o noua lume , noi situatii care nu se suprapun sin u se confunda cu realitatea
-realitatea este recreata printr-un univers artistic nou , inconfundabil. In opera literara fictiunea se impleteste cu realitatea recreata si transfigurata de autor.
-caracterul fictional al lumii reprezentate (autorul unui astfel de text nu copiaza realitatea, ci o recreaza, o reprezinta de fapt intr-o maniera proprie).
-organizarea speciala a comunicarii, diferita de aceea a comunicarii obisnuite
-o forma lingvistica deosebita, manifestata in limbajul figurat (figuri de stil, imagini artistice)
-textul constituie o expresie a gandurilor, intentiilor, atitudinilor autorului, o exteriotizare cat mai personala a starii sale afective (punctul de vedere subiectiv)
-textul fictional exprima un adevar general sub aparenta unui adevar particular 
-textul fictional se adreseaza sensibilatii cititorului prin imagini artistice 
-intr-un text fictional limbajul are un caracter reflexiv, cuvintele subit folosite cu sens figurat (sens conotativ)
Literatura in sensul larg al cuvantului defineste totalitatae scrierilor dintr-o limba si din toate domeniile (in acest sens se vorbeste despre literatura artistica sau beletristica, literatura stiintifica, literatura de specialitate etc.).In sens restrans, literatura cuprinde totalitatea creatilor literarea ce reprezinta arta cuvantului realizata prin valorificarea functiei artistice expresive a limbii.

Literatura-arta cuvantului

Arta este o activitate specifica omului care are drept scop producerea unor valori estetice si care folosesc mijloace de expresie specifice. Artele se deosebesc intre ele prin materialul folosit (pictura-culoarea; scluptura-piatra, lemnul; muzica-sunetul, nota; literatura-cuvantul), insa ele au in comun imaginea artistica ce sta la baza actului de creatie.

Opera literara este un text fictional, o lucrare originala cu valoare estetica care creaza un univers imaginar si coerent prin valorificarea tuturor posibilitatilor de exprimare al limbajului artistic. La baza operei literare sta imaginea artistica, care reprezinta modalitatea prin care arta isi exercita functiile ei de cunoastere. Prin imaginea artistica se realizeaza reflectarea artistica a realitatii prin: cuvinte in literature, sunete in muzica etc. este produsul imaginatiei cratoare ce presupune crearea noului, realizarea universului fictional al operei intr-un mod inconfundabil.

Fictiunea artistica, orice autor are modul sau propriu de a-si imagina lumea asa cum rezulta din opera sa. Aceasta perspectiva proprie se numeste viziune artistica. 
Daca consideri ca este un raspuns bun imi poti da cel mai bun raspuns , am nevoie , Multumesc anticipat