Răspunsuri

2014-10-08T18:02:48+03:00
Efectuezi calcule dintre modul, apoi rezolvi ecuatiile ca si cum n-ar fi modul si solutiile care le obtii, le scrii sub forma (ex. sa zicem ca avem ecuatia |(x-1)(x+1)|=0, |x^2-1|=0,
rezolv ecuatia x^2-1=0 si obtin x1=1 x1=-1 apoi la final zic x∈{-1,1}.)
Dupa ce afli solutiile le treci intr-o multime de forma x={x1,-x1, x2, -x2,.....}
ai aplicat vreo formula?
Deci din ecuatia stufoasa de mai sus, |x(x+2)-(x-3)^2|=3. ti-a ramas |4x-9|=3. Urmatorul pas este sa rezolvam ecuatia, consideram expresia de mai sus ca fiind o functie f(x)=4x-9, si ecuatia devine |f(x)|=3, pentru ca numarul din modul pentru care e adevarata relatia de mai sus poate fi 3 sau -3,atunci f se descompune in 2 ecuatii, f(x)=3 si f(x)=-3, calculezi fiecare ecuatie in parte 4x-9=3, care iti da 3 si 4x-9=-3 care iti da 3/2 sau 1,5. Deci, multimea solutiilor valabile este x={3, 3/2}.
Da, pentru prima x(x-2) inmultirea si pentru a doua (x-3)^2 formula (a+b)^2=a^2+2ab+b^2
mersi
Cu placere.