Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-02-21T13:33:36+02:00
Parisul este orasul care nu doarme niciodata! Orasul despre care se spune, fara pic de exagerare, ca este cel mai frumos din lume, o metropola a tuturor; a celor care traiesc zi de zi maretia si grandoarea uneia dintre cele mai mari si impresionante capitale europene, dar si a milioanelor de turisti, veniti din toate colturile lumii, pentru a gusta din spectacolul extraordinar oferit de viata, traita la extremis, in urbea franceza.

Scaldat de apele Senei, in partea nordica a Frantei, Parisul este, fara indoiala, orasul cel mai ravnit de turistii din intreaga lume. Centru politic si cultural al unuia dintre cele mai fermecatoare tinuturi europene, Parisul reprezinta un conglomerat urban in care locuiesc nu mai putin de 11 milioane de oameni. Parisul istoric, delimitat de fosta incinta a fortaretei lui Theiss, actualmente inlocuita de Bulevardul Periferic, a fost sistematizat de catre Baronul Hausmann. Arhitectura este una de-a dreptul impresionanta. Bulevarde imense, cu trotuare largi, sunt impanzite de la un capat la altul de cladiri uriase in care maiestria arhitectilor si a mesterilor pietrari ofera privirii un spectacol incantator. Un oras cosmopolit prin excelenta, Parisul este al tuturor celor care se lasa coplesiti de emotia unei plimbari pe Champs Elysee, de vizitarea unora dintre cele mai impunatoare cladiri din lume: Notre Dame de Paris, Sacre Couer, Turnul Eiffel, Domul Invalizilor, Luvru, Musee d’Orsay, Versailles, Fontainbleau, Scoala de la Barbizon, Muzeul Brancusi, Centrul Pompidou. Acestea sunt doar cateva din atractiile Parisului, atractii care pun pe drumuri, in fiecare an, milioane de turisti din toate colturile lumii.

Paris, periplu prin muzee

Orasul are o bogata viata culturala, adapostind o multime de muzee, care mai de care mai impunator, respirand aerul a zeci de veacuri de existenta si de istorie zbuciumata. O vizita la Luvru, spre exemplu, nu-l poate lasa indiferent nici pe cel mai exigent turist. Aceeasi impresie o lasa vizitatorului, dornic de peisaje uluitoare, Musee d'Orsay, Centrul Georges Pompidou, Muzeul Rodin, Muzeul Picasso sau lantul de muzee cu un anume parfum de epoca: Muzeul Papusii, Muzeul Vietii Romantice si, nu in ultimul rand, Muzeul Parfumului. Teatrele, librariile si cinematografele sunt mai tot timpul anului pline. ~n zeci de biserici se tin concerte de muzica clasica ori ghospel, multe dintre ele gratuite. Alaturi de locurile amintite mai sus, bine cunoscute turistului de pretutindeni, exista, intre granitele Parisului, foarte multe alte tinuturi de vis, care-si asteapta vizitatorii. Colturi verzi retrase, scuaruri, magazine cochete, stradute pline de magazine dichisite, parculete. Cat despre biserici si catedrale, Parisul realmente nu duce lipsa. Cei care au trecut frontiera uriasei metropole pariziene s-au convins ca pentru a cunoaste binisor orasul au nevoie de cel putin o luna de zile.