Va rog
Am nevoie urgenta de rezolvarea temei la romana.


Exprima-ti punctul de vedere despre urmatoarea afirmatie a lui Mircea Scarlet,din Istoria poeziei romanesti:Luceafarul exprima alegoric ceea ce Glossa rosteste gnomic.Izvorate din aceeasi conceptie romantica asupra geniului(identificat cu acest utopic,,subiect cunoscut pur"). Glossa si Luceafarul,desi poeme cu autonomie artistica nezdruncinata,se,,complexeaza"reciproc in chipul cel mai fericit.Glossa ar putea fi scrisa de Hyperion,care devine poet ar simti nevoia sa-si obiectiveze experienta,facand-o transmisbila.

Multumesc mult celor care ma ajuta :)

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-02-22T02:45:34+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Cele doua creatii lirice au aceeasi sursa de inspiratie: anume cratia populara; totusi  pentru a descifra Glossa cititorul va trebui sa fie familiarizat cu ceva notiuni de filosofie; sa aiba ceva cunostinte metafizice de baza in timp ce Luceafarul se poate "consuma" atat la sezatoare cat si intr un cadru mai larg familiar, putand fii audiat ca pe o poveste frumoasa de dragoste.
4 4 4