Explica intre-un text cum se va modifica mediul de trai al fiintelor vii si structura ecosistemelor riuliu Nistru , daca pe malurile lui va fi construita o noua uzina sau centrala electrica . Mentioneaza mdificarea temperaturii apei , cantitatii de oxigen dizolvat si efectivul speciilor de pesti ( avaind ca exemplu stiuca, pastravul si crapul )

1
Comentariul a fost şters
eu ma gandeam ca asta e un site de teme, nu de glume ....
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters

Răspunsuri

2014-10-07T16:38:00+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
                Explica intre-un text cum se va modifica mediul de trai al fiintelor vii si structura ecosistemelor raului Nistru, daca pe malurile lui va fi construita o noua uzina sau centrala electrica. Mentioneaza modificarea temperaturii apei, cantitatii de oxigen dizolvat si efectivul speciilor de pesti (avand ca exemplu stiuca, pastravul si crapul)

         Orice interventie umana asupra mediului are repercursiuni asupra viatuitoarele, chiar daca intentia este buna. Cu siguranta pestii sau chiar si pasarile vor cauta locuri mai linistite sau mai putin poluate. Cresterea temperaturii apei chiar si cu cateva grade ar putea duce la disparitia unor specii daca nu vor reusi sa se adapteze la noile schimbari. Apoi, este posibil ca majoritatea speciilor sa migreze spre locuri cat mai indepartate de uzina, mai ales daca va fi modificata cantitatea de oxigen. 
        De exemplu, pastravul prefera apele ale carei temperaturi sunt intre 17-18 grade si bogate in oxigen. Daca toate aceste conditii se vor schimba cu siguranta ca ma migra in alte locuri.


6 3 6