Răspunsuri

2014-10-07T11:34:51+03:00
Daca vrei sa imprumuti un lucru de la un prieten , vecin sau coleg il rogi frumos .. si nu ii ceri un obiect pe care il ai... si ii zici ca ii vei da obiectul la fel cum l.ai primit... deci trebuie sa ai nevoie de acel obiect..

2014-10-07T11:43:14+03:00
Exemplifica pe scurt situatia de a fi nevoit  sa imprumuti un lucru de la un coleg, vecin, prieten.
    

           
Acum vreo doi ani mi s-a intampla un incident destul de neplacut. Un prieten m-a rugat sa-i imprumut un Dictionar Explicativ al Limbii Romane. I l-am dat cu placere deoarece imi face mare placere sa ajut. A trecut o saptamana, doua, trei....nu mi-l mai dadea inapoi. L-am sunat de cateva ori dar degeaba. Am insistat vreo 4 luni, era un dictionar destul de scump si m-ar fi deranjat sa raman fara el. In sfarsit, dupa vreo 5 luni se hataraste sa mi-l inapoieze. Cand l-am vazut sa mi se faca rau. Toate paginile, inclusiv cotorul erau indoite si cuvintele erau insemnate fie cu pixul, fie cu evidentiatorul. Abia daca mai statea inchis.
          L-am luat desi ar fi trebuit sa-i cer sa mi-l plateasca, dar din acea clipa am rupt orice prietenie cu acea persoana. Mi s-a parut un gest urat sa indoi si sa scrii pe o carte care nici macar nu era a lui. 
         De atunci, nu mai imprumut oricui carti si am grija sa le spun de mai multe ori sa aiba grija de ele.