Pretul cu TVA (24% din valoarea produsului) al unui produs este 2480 lei.Calculati pretul produsului fara TVA. Astai prima problema.
A doua; Intr-o clasa sunt 30 de elevi din care 40% sunt fete.Calculati;
a)cate fete si baieti sunt in clasa?
b)cate fete trebuie sa se transfere din clasa pentru ca numarul acestora sa reprezinte 25% din numarul elevilor?

2

Răspunsuri

2014-02-20T17:57:18+02:00
Notam cu x valoarea produsului far TVA
x+ 24/100)*x=2480
x(1+24/100)=2480
x*124/100=2480
x=(2480^100)/124=2000 lei


2.   40% sunt fete => 60% sunt baieti
30 de elevi

nr fete = 40%*30=12
nr baieti=60%*30=18

1 5 1
2014-02-20T23:38:04+02:00
1 ) 24/100 * 2480 = x

=> x = 2480 * 24/ 100 = 24 * 24 = 576 (acesta este pretul cu tva)

24/100 * 576 = 138.24 (acesta este valuarea tva-ului)

576-138.34 = 437.76 (pret fara TVA)


2) 40/100 * 30 = 12 ( fete )
 
 30- 12 = 18  ( baieti )
 
 25/100 * 12 = 3 ( fete care trebuie sa se transfere) 
 
            
nu stiu sigur daca e crecta prima...
nu e corect rezolvata prima
scuze atunci
b)cate fete trebuie sa se transfere din clasa pentru ca numarul acestora sa reprezinte 25% din numarul elevilor?
notam cu x nr fetelor care trebuie sa se transfere (12-x)=(25/100)[(12-x)+18] (12-x)*75=25*18 75x=450 => x=6 fete trebuie sa se transfere