Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-06T22:11:00+03:00
In opinia mea, mesajul poeziei , l, de me, este impresia coplesitoare pe care iubita o lasa asupra eului liric, prin neprezentarea ei , iar lacul  este cel care participa in mod direct la durerea poetului
      In al doilea rand, poezia descrie un peisaj specific eminescian , lacul, asa cum reiese inca din titlu.
      In al doilea rand se poate observa momentul asteptarii , urmat de descrierea visului de iubire, pt ca in final eul liric  sa-si dea seama ca iubita nu mai vine . Incepand cu al doilea catren , eul liric isi imagineaza gestul tandru al imbratisarii prin folosirea modului conjunctiv : " sa rasara " , " sa cada "
    Urm. doua strofe prezinta visul de iubire al poetului . Acesta isi imagineaza un posibil scenariu : vor sari in luntre, vor pluti pe lac cuprinsi de farmecul lunii, iar vantul va face sa fosneasca lin trestia . Imag. artistice sunt dinamice L "sa  plutim " , " sa-mi scape ", la care adaugam enumeratii : parc-ascult si parc-astept, aliteratii : " sa sarim ", " sa scape "
     Ultimul catren descrie sfarsitul visului. cand eul liric revine la realitatea trista : " dar nu vine "  De aici reiese deceptia si singuratatea  . 
In concluzie, pot spune ca mesajul poeziei... de ..... reprezinta zbuciumul sufletesc al eului liric care este in deplina concordanta cu lacul, un elemnet specific eminescian

nu e luata de pe net, e facuta la claasa cu profa noastra de romana :D cel mai bun ?
srsly