Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-06T22:03:53+03:00
1) Unitatea si egalitatea. Familia trebuie sa fie intemeiata prin legatura dintre un singur barbat si o singura femeie. "Fiecare (barbat) sa-si aiba femeia sa si fiecare femeie sa-si aiba barbatul sau" (I Cor. 7, 2). Sfanta noastra Biserica nu ingaduie legatura dintre barbat si mai multe femei, caci aceasta injoseste femeia. in familia crestina femeia este sotie, adica tovarasa de viata si impreuna-lucratoare cu barbatul, in toate. Crestinismul a ridicat femeia din starea de injosire fata de barbat, in care se gasea mai inainte, si a asezat-o in toata vrednicia ei de fiinta creata "dupa chipul lui Dumnezeu", precum spune Sfantul Apostol Pavel: "Nu mai este parte barbateasca si parte femeiasca, pentru ca voi toti una sunteti in Hristos Iisus" (Gal. 3, 28). Astfel, crestinismul a aratat pentru prima data ca femeii i se cuvine aceeasi pretuire ca si barbatului. Numai mult mai ...

Sper ca tiam fost de ajutor
Inca din antichitate familia trebuie sa fie alcatuita dintr-o femeie si un barbat. In religia noastra Crestin Ortodoxa sau " Dreapta Credinta" Cuvantul familie trebuie sa semnifice dragoste,blandete,intelegere,respect si fidelitate.
2014-10-06T22:04:14+03:00
Incearca sa scrii cum ar fi familiile mai bine.de ex:ar trebui sa fie mai unite, sa petreaca mai mult timp impreuna.
Potrivit învăţăturii de credinţă ortodoxă, familia este aşezământul divin creat de Dumnezeu în rai, prima societate naturală, o legătură indisolubilă dintre bărbat şi femeie (Fac. 2, 18, 21-24). Familia este cea dintâi instituţie, izvor a tuturor celorlalte, unitatea primordială a întregii societăţi.
Legătura care se realizează între un bărbat şi o femeie devine mai puternică decât orice legătură de sânge, căci a spus Dumnezeu: va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va uni cu femeia sa şi vor fi amândoi un trup (Fac. 2, 24).