In elaborarea eseului "Tema si viziunea despre lume intr-un roman din perioada postbelica" ("Morometii" de Marin Preda) ce informatii pot insera in introducere? Nu gasesc nicio informatie concreta despre proza romana postbelica.
Asadar, as dori o idee generala despre literatura acelei perioade, ca mai apoi sa pot corela cu romanul precizat.

1

Răspunsuri

2014-02-21T03:12:23+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
In introducere se prezinta cadrul social politic romanesc din acea vreme; adica  disparitia Romaniei Mari, cu problemele ei (administrative, financiare, agrare) framantarile ei politice, stationarea armatelor sovietice, aparitia comunistilor (cu influentele lor in societate) etc. Apoi mentionezi ca scriitorii au preluat uneori destul de fidel pulsul timpului: treptat literatura de tip burghez este inlaturata din societate, ramanand cea de caracter comunist in care se prezenta deseori o societate ideala in care toti oamenii ar fi trait fericiti.
1 5 1