Răspunsuri

2014-02-20T15:50:01+02:00
Delta Dunarii este exotica,misterioasa si salbatica.Locul unde fluviul si-a facut culcus,in drumul sa spre mare,unde apa si pamantul fac casa buna,iar pelicanii saruta cerul.Un tinut parca din alta lume,care are intotdeauna ceva nou de aratat.
Diminetile sunt mereu superbe.Lumina se cerne cu grija,printre crengile copacilor.Cand o adiere de vant isi face intrarea,ramurile batranelor salcii capata viata,si incep a dansa prin vazduhul abia atins de razele mult doritului soare.Mireasma florilor trezeste in sufletul omului sentimentul de melancolie.
Sarim in barca imediat ce rasare soarele.Vrem sa mergem la Sulina,dar pana acolo avem cale lunga si frumoasa de parcurs pe canalele Dunarii.Nici nu ne departam bine de Tulcea si Delta n-i se dezvaluie.Cu stufaris si salcii verzi si mai ales cu pasarile ei superbe.
Cand din dreapta,cand din stanga rasar lebede nobile,egrete singuratice sau cormorani si pescarusi galagiosi.Ne intalnim cu oamenii Deltei,pescarii,care,harnici, au plecat la pescuit cu noaptea-n cap.
La un moment dat,intre atata intindere de apa,dam si de casele lacalnicilor sau pensiuni asezate pe dreapta si stanga canalului.Apoi,iar salbaticie...
In departare,un far ne da de veste ca am ajuns la Sulina.Este foarte vechi,unul dintre simbolurile orasului.Din varful lui putem admira o priveliste extraordinara,catre oras,catre o parte din Delta Dunarii,dar si catre Marea Neagra.
Si ce e mai frumos decat sa vezi locul in care Dunarea se saruta cu marea?...Admiram intinsul nesfarsit de apa,apoi dam o fuga pe plaja.Plimbandu-ne cu barca,simtim mireasma imbatatoare a nuferilor,ce plutesc linistiti pe apa calduta.
Delta Dunarii este una dintre cele mai frumoase si vestite rezervatii naturale din Europa.       
 E luata de pe alt site. Nu am facut-o eu.
MERSI DAR EU VREAU UNA FACUTA NU LUATA DE PE NET