Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-02-22T22:30:50+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Scoala isi are originea din nevoia fiintei umane de a  fi pregatit pentru viata, de a se forma in spiritul societatii in care traieste. Unii psihologi francezi au prezentat succint intr o fraza rolul scolii: Chaque enfant que l on ensegne, c est un homme que l on ce  gagne! (Fiecare copil pe care il educam este un om pe care il castigam). 
Drumul educatiei scolare incepe cu primii pasi: vorbirea, scrisul, socotitul, apoi adaugarea atitudinilor morale care se diferentiaza de la societate la societate. 
Bazele cunostintelor generale ajuta pe viitorul adult sa cunoasca mai bine mediul inconjurator in care isi va desfasura restul vietii sale; astfel incat el sa ia piept fara mila problemele si greutatile cu care se va confrunta in viitor.
De ce ar ava nevoie fiinta umana de educatie? Pai.. deoarece traieste intr o societate, intr un colectiv de oameni unde exista o serie de reguli, norme si restrictii care sunt sau nu pe plac fiecarui individ in parte. Prin educatie, fiinta umana reuseste sa ocupe un rol mai mare sau mai mic; in functie de meritele sale.  
Fiind o fiinta sociala, omul este dispus la o serie de interactiuni zilnice; raspunsul la aceste probleme care le ridica societatea se afla in general in bagajul de cunostinte care l e a acumultat in vremea cand era pe bancile scolii.