Un legumictor a cules din gradina 100 kg rosii. le-a pus in ladite in care incap 7 kg , 8 kg si de 10 kg de rosii. numarul laditelor cu cate 10 kg de rosii este cu 5 mai mare decat celor in care incap 8 kg

problema se rezolva prin incercari

multumesc :)

1

Răspunsuri

2014-02-20T14:53:39+02:00
Numarul laditelor de 10 kg trebuie sa fie cel putin 6.

deci sa luam ca pt 10kg= 6 ladite = 60 kg
8 kg trebuie sa fie cu 5 mia mic (6-5=1 ladita) = 8*1=8 kg

60+8=68 kg, mai raman 100-68 =32 de kg

Restul se pun in ladite de 7 kg astfel: 4 le umplem (4*7=28)
si una o umplem cu cat mai ramane 32-28=4 kg

============================================
Numarul laditelor de 10 kg trebuie sa fie cel putin 6.

deci sa luam ca pt 10kg= 7 ladite = 70 kg
8 kg trebuie sa fie cu 5 mia mic (7-5=2 ladite) = 8*2=16 kg

70+16=86 kg, mai raman 100-86 =14 de kg

Restul se pun in ladite de 7 kg astfel: 2 ladite: in una punem 7 kg si in cealalta 7 kg

!!!!!!!!!!!!!!!!!!aici le pui in numar egal!!!!!!!!!!!!!!!!

==================================================

Numarul laditelor de 10 kg trebuie sa fie cel putin 6.

deci sa luam ca pt 10kg= 8ladite = 80 kg
8 kg trebuie sa fie cu 5 mia mic (8-5=3 ladite) = 8*3=24 kg

80+24=104 kg. deja sare de 100 kg pe care le are fermierul . deci nu se mai poate calcula in continuare
daca vrei da
si iti multumesc
Bine, acum editez raspunsul
astept
daca nu intelegi undeva spune
nu,am inteles tot
si me-ai si explicat !!!
iti multumesc suuuper mult