Răspunsuri

2014-02-20T14:37:31+02:00
Depinde...poti vorbi despre cum lectura dezvolta un limbaj expresiv , sau cum...un anumit tip de lectura poate influenta si inclinatiile adolescentului pentru viitor. Ti-am fost de folos??

11 3 11
2014-02-20T14:41:09+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Nu ma apuc sa iti scriu textul, dar iti pot da cateva idei pe care tu sa le dezvolti

- poti zice ca perioada adolescentei este o perioada de formare. Atunci se formeaa caracterul unui persoane si din aceasta cauza trebuie sa aiba o serie de modele pozitive, demne de urmat

- apoi poti zice ca este foarte imporant ca adolescentul sa citeasca mult, iar un rol foarte important il au parintii. Ei trebuie sa isi cunoasca propriul copil si sa stie ce carti sa le dea, pentru ca cititul sa nu devina o corvoada, ci sa le starneasca curiozitatea, imaginatia. si sa doreasca sa citeasca mai mult.

- Apoi poti sa zici ca lectura are un rol foarte important si in imbunatatirea vocabularului, si mai tarziu se va exprima mai usor, isi va alege cuvintele cu o mai mare usurinta fata de restul persoanelor care nu au citit atat de mult. 

- Poti sa mai zici ca de cele mai multe ori, dupa ce termina o carte care le-a placut, adolescentul incepe sa empatizeze cu anumite personaje, si isi imagineaza singur tot felul de scenarii posibile, dezvoltandu-si imaginatia.

-in carti sunt prezentate numeroase fapte din viata reala, si astfel el poate sa vada foarte clar care ar fi urmarile anumitor actiuni. El va intelege de ce e bine sa faci anumite lucruri sau de ce e rau si ce repercursiuni pot avea pe viitor..

Ca inchiere poti zice ca o carte buna, citita la timpul ei modeleaza intr-un mod pozitiv viitorul adult.
33 4 33