Răspunsuri

2014-10-06T12:49:53+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
a) a+b=90
b+c=21  ⇒b=21-c
a+c=75 ⇒a=75-c
⇒(75-c)+(21-c)=90 ⇒96-2c=90
6=2c ⇒c=3
b=21-3=18
a=75-3=72


b)   a+b=70
  b+c=11 ⇒b=11-c
  a+c=65  ⇒a=65-c
(65-c)+(11-c)=70 ⇒76-2c=70
6=2c
c=3
b=11-3=8
a=65-3=62   
si inlocuiesti pin prima propozitie
in loc de a scrii: 75-c
si in loc de b scrii 21-c
deci, in loc de a+b=90, scrii (75-c)+(21-c)=90
desfacand parantezele, iti da c=3