inca un exercitiu pe care habar nu am sa il fac :\ exercitiul spune asa : precizati mijlocul de imbogatire prin care s-au format adjectivele pronominale : alte (lucrari), (caietul), acesta . formati enunturi in care acesta sa aiba alte valori morfologice pe care le veti preciza , astept raspuns , multumesc :) ::*

2
pai prin ce s-au format prin conversiune derivare schimbarea valorii gramaticale iti dai seama
pai daca spune ca sunt adjective pronominale inseamna ca prin conversiune ca prima oara au fost pronume
alte e pronume nehotarat si acesta e demonstrativ
si propozitii: Altele au venit inapoi. Acesta este un mar.

Răspunsuri

2014-02-19T23:40:03+02:00
Alte=coversiune (pron. nehot-->adj pron nehot)   
acesta=conversiune (pron demonstr de apropiere-->adj pron dem de apropiere ) (asta in cazul in care nu e virgula intre caietul si acesta, cum ai pus tu.)   
Altele sunt scumpe. (pron. nehot)
Acesta e raspunsul corect. (pron dem de apropiere)
28 4 28
2014-02-20T04:30:28+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Aşa cum s-a demonstrat mai devreme, CONVERSIUNEA este un mijloc intern de îmbogățire a vocabularului care face trecerea / schimbă unui cuvânt de la o categorie gramaticală la o alta: în cazul tău, de la pronume la adjectiv şi, apoi, exercițiul ți-a cerut şi invers, adică să treci tu de la adjectiv înapoi la pronume.
5 4 5