Am nevoie de demonstratia ca este o opera lirica a poeziei ''Melancolie'' de Traian Demetrescu in cam.. hmmm... 2 ore? Mdaa am ramas in urma cu temele am avut multa treeaba gen leneveala sau anime-uri ca sa-mi fac temele .. deci va rogg ... ma ajutati?Va rroooooooog. ( cerere dramatica)

1
And btw .. nu vreau demonstratii de pe alte pagini .. daca puteti să ale faceti acum sau daca le aveţi sa le postaţi...mersiii.

Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-10-05T20:54:05+03:00
Iti dau planul , o sa te descurci singura de acum .
Sa incepem cu trasaturile , fara de care nu poti alcatui o compunere :
1.Genul liric cuprinde toate operele in care autorul isi exprima gandurile si sentimentele in mod direct prin intermediul figurilor de stil si a imaginilor artistice .
2.Este in versuri.
3.Este prezent eul liric , reprezentat de marcile lexicogramaticale :
a)pronume de persoana I sau a II-a sau adj. pronominale de persoana I sau a II-a
b)verbe de persoana I sau a II-a
c)vocative
d)interjectii etc.
4.Sunt prezente elementele de prozodie(masura , rima , ritm)
5.Modul predominant de expunere este descrierea , cateodata impletita cu monologul liric .

Si acum planul :
1.In opinia mea , Poezia "X
" de Y este o opera lirica intrucat autorul isi exprima gandurile si sentimentele in mod direct prin intermediul eului liric , al figurilor de stil si al imaginilor artistice.
2.In
primul rand/Pe de o parte , se observa prezenta eului liric , evidentiat prin marcile lui lexicogramaticale : (dai exemple din text) . De asemenea , sunt prezente imaginile artistice : (dai exemple din text) si figurile de stil : (dai exemple din text).
3.In al doilea rand/Pe de alta parte , sunt prezente elementele de prozodie : (dai exemple) . La fel , modul dominant de expunere este descrierea , impletita cu monologul liric .
4. In concluzie , p
rin toate argumentele aduse mai inainte , am demonstrat ca poezia "
X" de Y este o opera lirica.

Mersii*
Comentariul a fost şters
sper .. nu o cunosti pe scumpa mea profă :)))

aproape am terminat .. muahaha... mersi de plan.. sincer cred ca ai facut bine ca mi-ai dat doar planul si nu o demonstratie intreaga :) am mai priceput si eu ceva .. (Y)
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters