Răspunsuri

2014-10-05T17:31:01+03:00
Intr-o zi am avut ceva timp liber si am vrut sa imi cumpar un costum pentru noul meu job. Era week-end, asa ca fusesem la sala, dar am decis sa nu ma mai schimb in haine de strada, ci sa fac un duc, si sa ma imbrac cu un tricou uscat si sa las pantalonii de trening pe mine si adidasii in picioare,

Am intrat intr-un magazin de fite, despre care auzisem ca au haine foarte frumoase, si am vrut sa ma conving singura.

Vanzatoarele de acolo m-au privit sceptice, iar domnul de la paza si securitate a stat exact in spatele meu, urmarindu-mi orice miscare. Doamne-fereste ca pun mana pe un produs ca se muta fix langa mine si ma privea insistent,

Nu prea am avut ce sa fac, ca doar asta ii este meseria. Cel mai mult m-a deranjat faptul ca atunci cand am avut nevoie de ajutor doamnele de acolo de abia imi raspundeau. Ba ca nu mai au in stoc, ba ca acusi trebuie sa plece la masa, Ar fi facut orice ca sa nu faca vanzare. BAnuiam ca nu prea erau ele invatate cu clientii, asa ca am plecat.

in saptamana urmatoare, eram imbracata cu costum, pantofi de firma, si am dorit sa vad daca se vor purta la fel, sperand totusi ca acele doamne au memoria scurta, si vor fi uitat de mine.

Am intrat in magazin, si am pus mana pe costumul despre care imi zisesera ca e ultimul. AM intrebat daca au marimea mea. Ele au zis ca da. Atunci nu m-am mai putut abtine si le-am intrebat dacaau adus marfa. Ele se uitau nedumerite la mine. Nu adusesera marfa.
Atunci le-am zis ca e ciudat, saptamana trecuta, cand aveam bani la mine imi zisesera ca e ultimul costum pe care il au. Acum ca mi-am luat unul de la magazinul de peste strada brusc au gasit unul sub tejghe? uitat intr-un colt?

In ziua aceea am ajuns la concluzia ca haina il face pe om, dar ca toti trebuie tratati la fel, pentru ca s-ar putea ca buzunarul unei haine de firma sa fie gol, dar omul care il poarta sa fie plin de pretentii, pe cand unul care se imbraca mai saracut sa aiba mai multi bani asupra lui, dar sa se comporte mai modest.
28 3 28