Explicati de ce poezia se intituleaza Lacul . Poate fi titlul cheie pentru a interpreta poezia intr-un anumit fel ? Discutati aceasta ipoteza , avand in vedere si sugestiile de mai jos :
a)farmecul si misterul apei determina reveria indragostitului
b)cadrul iubirii romantice este intotdeauna natura
c)poezia se deschide si se inchide cu imaginea lacului , care devine astfel un ,,personaj,,central al textului.

2

Răspunsuri

2014-10-05T15:48:37+03:00
Titlul poeziei, Lacul de Mihai Eminescu, este cheia intregii capodopere lirice. Lacul este un element romantic, tipic eminescian. Aceasta piesa centrala a puzzle-ului este cel mai romantic element natural. Farmecul si misterul apei trezesc din indragostiti, puritatea si echivalarea directa a cuplului eminescian Adam si Eva. Din teorie religioasa, omul a fost creat din lut ( amestec de apa si pamant ) cu aer. Putem spune ca apa este esenta vietii. Poezia incepe si se finalizeaza cu imaginea lacului, oglinda, poarta comuna lumilor : Lumea paradisiaca a celor doi iubitii si Lumea materiala, reala in care exista. 
23 4 23
2014-10-05T15:49:30+03:00
Din orice punct de vedere, titlul oricarei opere literare indica despre ce este vorba in opera respectiva. Se poate afirma deci, ca titlul ne arata despre ce se va discuta in opera si da, ne face o idee despre interpretarea acesteia intr-un anumit fel.  
Bafta !
19 3 19