Răspunsuri

2014-10-04T18:16:35+03:00
Personajul principal Harap-Alb este un personaj real, pozitiv avand nenumarate calitati care se evidentiază pe tot parcursul basmului. Acesta difera de personajele din basmul folcloric prin lipsa puterilor supranaturale, dobandind o serie de valori etice necesare unui imparat. El reprezintă fiinta obisnuita care trebuie să se formeze drept pentru care va trece prin diverse probe. Pentru a trece prin aceste probe el este ajutat de diverse alte personaje adjuvante care îl sfătuiesc si ol initiază. Astfel sunt cei cinci prieteni care ii intalneste în calatoria sa spre împaratul Ros.
7 3 7
2014-10-04T18:19:07+03:00
Este personajul principal al basmului ''Harap-Alb de Ion Creanga. Personajul sau ilustreaza tipul de tanar naiv si excesiv de credul care trebuie sa parcurga drumul spre maturitate. Este un personaj pozitiv. Ilustreaza binele in basm. 
O mare parte din trasaturile lui Harap-Alb sunt date in mod direct, insa exista si caracterizare indirecta. S-a dovedit a fi o persoana cu inima (a ajutat albinele,furnicile e.t.c e.tc) 
5 3 5