Formula lui Gauss pentru suma de numere consecutive (valabila doar pentru sume care incep cu 1):
1 + 2 + 3 + 4 + … + n = n x ( n + 1 ) : 2
Formula lui Gauss pentru sume de numere impare (suma incepe cu numarul 1)
1 + 3 + 5 + 7 + … + ( 2n – 1 ) = n x n
Daca sunt exercitii de forma:
2 + 4 + 6 + 8 + … + 100 – se da factor comun 2 si se aplica prima formula
sau
3 + 6 + 9 + 12 + … + 2010 – se da factor comun 3 si se aplica prima formula
Comentariul a fost şters
pai dupa modelul asta icearca sa-l faci
Scoti factor comun 2(1+2+3+.......+667)
Hmm.... Dai pe 3 factor comun, nu pe 2

Răspunsuri

2014-10-04T13:17:43+03:00
3(1+2+3+...+667)=3(667*668:2)=667*334*3=668334
7 4 7
Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-04T13:20:14+03:00
3 + 6 + ... + 2001 = 
3 ( 1 + 2 + .... + 667 ) = 
3 [667 x ( 667 + 1 ) : 2 ] = 
3 ( 667 x 668 : 2 )=
3 ( 667 x 334 )  =
3 x 222778 = 668334
8 4 8