Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-10-04T12:46:45+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
1.Alexandru Lapusneanul pleaca in Moldova sperand sa-si recapete tronul . Dar acolo poporul si boierii il resping . Motoc , un boier care il tradase incearca sa-i recastige increderea dar Alexandru nu se lasa pacalit .
2.Tomsa fuge de lupta si se adaposteste in Vlahia iar Alexandru redevine domnitor . Poporul devine ingrozit cand acesta da foc la toate cetatile Moldovei si-i jefuieste pe boieri (le confisca averea) , ei neputand sa se impotriveasca . Apoi se casatoreste cu fiica lui Petru Rares , Ruxandra . Dupa mai mult timp , aceasta este amenintata ca va plati pentru faptele rele ale noului ei sot , iar aceasta il roaga sa nu mai omoare pe nimeni . El , drept iertare invita toti boierii la palat la ospat.
3.Inainte de ospat , boierii se duc la biserica pentru a asculta slujba , unde este si Lapusneanul . Dupa aceea Lapusneanul este iertat de boieri si pleaca cu ei inspre palat . Acolo , in timpul ospatului Lapusneanul il omoara -mi se pare- pe unul din boieri si atunci iese o batalie . Atunci , poporul da vina pe Motoc ...
   Ultimul capitol nu-l stiu bine ... stiu ca Alexandru se imbolnaveste si moare dar mai detaliat de atat nu stiu ... scuze . Sper ca te-am ajutat !!1 5 1