1.h)1+(-3 supra 4)= i)-4 1 supra 5+(+4 1 supra 15 )=j)-7 1 supra 3 + 1 2 supra 9= 2.b) (-1 supra 3)+(-1 supra 6)+(+5 supra 8)+(-7 supra 12)=c)(+5 supra 18)+(-3 supra4)+(+2 supra 9)+(-5 supra 6)=d)(-4supra21)+(-6supra7)+(+5supra42)+(+9supra14)=

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-03T14:46:33+03:00
1. h)1+(-3/4)=1-3/4=4/4-3/4=1/4
i)1/5+4 1/15=1/5+(15·4+1)/15=1/5+61/15=3/15+61/15=64/15
j)-7 1/3+1 2/9=-(3·7+1)/3+(9·1+2)/9=11/3+11/9=33/9+11/9=44/9

2.b)-1/3+(-1/6)+5/8+(-7/12)=-4/12-2/12-7/12=-13/12
c)5/18+(-3/4)+2/9+(-5/6)=10/36-27/36+8/36-30/36=-39/36=-13/12
d)-(4/21)+(-6/7)+5/42+9/14=(-8/42)-36/42+5/42+27/42=-12/42=-2/7

/ inseamna supra
am amplificat fractiile sa le aduc la numitorul comun si am adunat si scazut

cu placere ,te rog da ca iind cel mai bun raspuns
daca pot dau
nustiub ca nu ma lasa
multumesc
na i pentru ce