Răspunsuri

2014-10-03T11:20:03+03:00
1+2+3+..+60=(1+60).60/2=61.30=1830
1+2+3+..........+73=(1+73).73/2=2701
S=(se aduna primul termen cu ultimul)xnumarul de termeni ai sumei apoi totul/2
Ok , mersi mult, incerc eu sa-l fac pe al doilea, puuuup
care al doilea ca le-am facut pe cele date
2014-10-03T11:23:31+03:00
Se face cu suma lui gauss. 
1+2+3+...+60=  
avem formula n(n+1)/2.  
Unde n=60  
Atunci: 60(60+1)/2= (3600+60)/2
                         =3660/2
                         =1830
1+2+3+...+73=    [se face tot cu formula n(n+1)/2 ]
n=73
73(73+1)/2=(5329+73)/2
                =5402/2
                =2701

Sper ca te-am ajutat! :)

ok. :D Cu mare placere . Sper sa fii inteles ce am scris ! :)
Ok multumesc
Da am inteles acum cand am formula
Va multumesc la amandoua, va pup
:*