1bunicii au recoltat din gradina lor 900 kg de legume. din aceasta cantitate 100kg eraurosii cu200 kg mai mult erau ardei morcovi erau cu 100kg mai putin decat ardei iar restul cartofi
ce cantitate de cartofi au recoltat bunicii?
2 in livada unei asociatii pomicole sau plantat;200 de ciresi cu 200 de pruni mai mult si cu 300 de visini mai putin decat numarul ciresilor si prunilor luati impreuna iar restul pana la 1000 erau caisi.
puneti intrebarea si rezolvati

1

Răspunsuri

2014-10-02T21:59:51+03:00
Problema 1
stim ca s-au cultivat : 100 kg rosii
1)Cate kg de ardei s-au recoltat?
100kg+200kg=300 kg ardei
2)Cate kg morcovi s-au recoltat?
300kg-100kg=200kg morcovi
3)cate kg cartofi s-au recoltat?
900kg-100kg-300kg-200kg=300 kg cartofi

problema 2
stim: 200 ciresi
1)cati pruni s-au plantat?
200+200=400 pruni
2)cati ciresi si pruni s-au plantat?
200+400=600
3) cati visini s-au plantat?
600-300=300 visini
4) cati caisi s-au plantat?
1000-200-400-300=100 caisi
1 3 1