Răspunsuri

2014-10-02T20:06:18+03:00
Comentariul poeziei Lacul de Mihai Eminescu - In viziunea lirica a lui Mihai Eminescu, apa este un element al vietii, al profunzimii trairilor interioare, sugerand intensitatea sentimentului de iubire ideala si visul implinirii acesteia in cadrul unei nature feerice, ocrotitoare.

In prima strofa a poeziei se creeaza un univers imaginar ca proiectie a visului de iubire trait de tanarul indragostit. Atmosfera de liniste deplina, de echilibru total intre om si natura este sustinuta si printr-o serie de imagini auditive.

Aliteratiile si asonantele imprima textului o muzicalitate duioasa.In prima stofa inversiunea pune in evidenta elementele cadrului natural dintr-o perspective diversificata, care se amplifica de la elementele constituitive catre planul general.

Prezenta cuvantului cu valoare simbolica “codri”, prin sugestia ideii de vesnicie, proiecteaza sentimental de iubire in eternitate.Epitetul antepus cu valoare personificatoare ‘blandei” atribuie insusiri umade naturii, ...

Sper sati fie de ajutor :)
1 4 1
2014-10-02T20:12:35+03:00
In opinia mea ,, Lacul,, de Mihai Eminescu  transmite un mesaj de bucurie, extaz,mandrie vazand cat de frumoasa este natura, de uimire ,de fascinatie la inceputul operei cand descrie cadrul natural . Apoi eul-liric viseaza persoana iubita o dragoste a sa, vis care are loc sub influenta frumusetii naturii, prezentand fiecare detalui despre intalnirea  lor dar nedetaliind-o pe dragostea sa . In final eul- liric se trezeste din influenta naturii si realizeaza ca nu va aparea nimeni si ca va ramane singuri exteriorizand sentimente de tristete ,, in zadar suspin si sufar ,, .
1 4 1