Răspunsuri

2014-10-02T18:28:47+03:00
Sistemul solar[a] este format din Soare împreună cu sistemul său planetar (care cuprinde opt planete împreună cu sateliții lor naturali) și alte obiecte non-stelare.[b] Sistemul este situat într-unul dintre brațele exterioare ale galaxiei Calea Lactee (mai precis în Brațul Orion), galaxie care are cca. 200 de miliarde de stele. El s-a format acum 4,6 miliarde de ani, ca urmare a colapsului gravitațional al unui gigant nor molecular. Cel mai masiv obiect este steaua centrală - Soarele, al doilea obiect ca masă fiind planeta Jupiter. Cele patru planete interioare mici, Mercur, Venus, Pământul și Marte, numite și planete terestre / planete telurice, sunt compuse în principal din roci și metal. Cele patru planete exterioare, numite și giganți gazoși, sunt mult mai masive decât cele terestre. Cele mai mari două planete, Jupiter și Saturn, sunt compuse în principal din hidrogen și heliu; cele două planete mai îndepărtate, Uranus și Neptun, sunt compuse în mare parte din substanțe cu o temperatură de topire relativ ridicată (comparativ cu hidrogenul și heliu), numite ghețuri, cum ar fi apa, amoniacul și metanul. Ele sunt denumite „giganți de gheață” (termen distinct de cel de „gigant gazos”).
iti multumesc foarte mult, insa eu vreau informatii despre fiecare planeta in parte!:))))
SOARELE
Soarele este o stea - o sfera de masa gazoasa incandescenta de la care intreg sistemul nostru planetar primeste lumina si caldura. El are diametrul de 1.391.000Km, adica este circa 109 ori mai mare decat Pamantul. Masa soarelui este de 335000 ori masa Pamantului si este de 2*1033gr, ceea ce duce la o densitate de 1.4gr/cm3.
Departarea de la Soare la Pamant este de aproximativ 150.000.000Km si este considerata ca unitate astronomica pentru distante in sisteme planetare.
http://www.infoastronomy.com/sistemsolar.html
Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-02T18:35:16+03:00
Planetele sistemului nostru solar sunt:Mercur,Venus,Pamant,Luna,Marte,Jupiter,Saturn,Uranus,Neptun.
Mercur este cea mai calda planeta din intreg sistemul solar,ea aflandu-se langa soare!Venus se afla langa Luna si Paman!Pe luna avem intr-o parte noapte si in cealalta parte zi!Pamantul este cea mai locuita planeta.I se mai spune si Terra! Pe Marte se pot afla martieni(cercetatorii britanici sustinand ca pe Marte se afla extraterestri).jupiter e cea mai mare planeta.Planeta Saturn este inconjurata de mii de asteroizi care se invart in jurul ei.Neptun este cea mai rece planeta,aflandu-se cel mai departe de soare.Planeta Uranus este formata in cea mai mare parte din apa.
poti mentiona cate ceva si despre satelitii acestora? doar daca vrei...