Redacteaza o compunere de 10-15 randuri, in care sa descrii un animal salbatic folositor omului, care traieste in tara noastra. Trebuie sa motivez alegerea si sa ii prezint infatisarea si mediul de viata. Idei?

1

Răspunsuri

2014-02-22T06:23:19+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Cartita.   Animal care traieste in mare parte sub pamant. Traieste in general pe langa zonele cultivate din tara noastra cat si pe langa gradinile oamenilor. Este acoperit cu o blana neagra, botul ascutit cu o serie de mustati care o ajuta la cautarea hranei. Vederea lui este destul de slaba datorita vietii sale subterane pe care o duce. Iese la suprafata doar noaptea. Activitatea sa poate dauna uneori prin faptul ca pe ogoare creaza mici denivelari de teren de circa 20-30 cm inaltime care le volosete pentru a iesi din pamant. Cu ajutorul ghearelor scormoneste nonstop sub pamant in cautarea hranei. Ghearele cartitei sunt foarte puternice si sunt de dimensiuni relativ mari.  Este un animal de mare ajutor pentru om deoarece se hraneste in general cu insecte, larve si chiar soareci care provoaca mari daune plantelor cultivate de catre om. Este unul dintre  animale care ar trebui sa fie protejate pentru rolul sau benefic in natura.
186 4 186