Consulta un manual de istorie si complecteaza: etnogeneza este:........ razboaiele daco-romane.... romanizare..... ifluenta popoarelor migratoare.... limbile romanice....... dialectul limbii romane... ajutatima va rog

1
5)Limbile romanice sau neolatine sunt toate limbile derivate din latina vulgară.
1. este o ramură a antropologiei, care se ocupă cu studiul originii și filiației raselor și a popoarelor, respectiv a procesului istoric, lingvistic și cultural de formare a unui popor

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-02T17:32:55+03:00
  1)Etnogeneza este o ramura a atropologiei care se ocupa cu studiul originii si filiatiei raselor si a popoarelor, respcetiv a procesului istori, lingvistic si cultural de formare a unui popor.
2)Raboaiele daco-romane au fost doua razboie create intre Imeperiul Roman si Dacia, in timpul domniei imparatului Traian.
3) Romanizarea este un proces istoric complex si îndelungat, organizat şi susţinut de statul roman
4)

Comunitățile de popoare migratoare (sau nomade) se mută din loc în loc și nu rămân stabile într-o singură locație. Multe culturi au fost în mod tradițional nomadice, dar comportarea nomadă este din ce în ce mai rară în țările industrializate. Sunt două tipuri de nomazi, cei pastorali, care cresc turme și se mută pentru a nu suprapășuna într-un loc și cei călători, care călătoresc dintr-un loc în loc pentru a-și oferi serviciile.