La Gradina Zoologica s-au pregatit pentru 2elefanti si 14 zebre,990kg. de nutret. Un elefant consuma pe zi cat 4zebre.Cate kilograme de nutret consuma un elefant pe zu, daca nutretul pregatit ajunge pentru 5zile?

1

Răspunsuri

2014-10-02T17:21:28+03:00
2 elefanti=8 zebre
In total:8 zebre+14 zebre=22 zebre
Pe zi toate animalele consuma 990/5=198 kg/zi
1 zebra consuma 198/22=9 kg
Deoarece un elefant face cat 2 zebre=un elefant consuma 9 kgx4=36 kg