Povestitimi si mie textul acesta va rog:
Intr-o seara,dupa plecarea copiilor,invatatorul isi puse totul in ordine pe catedra.Pe banci nu se vedea nimic.Deodata,penita sari langa calimara si ii sopti:
-Se aud zgomote dinspre biblioteca.
-Doamnele carti sunt cam agitate in seara asta!
Intr-adevar,copertele lor se deschideau,se auzea cum fosnesc paginile si cum soptesc.Iar niste omuleti ieseau pe gaura cheii bibliotecii si sareau pe dusumea.Parca erau ingerasi!
-Vai, sunt cuvintele! spuse calimara.
-Oare ce au de gand? intreba penita.
-Stati! spuse cuvantul frate.Vom alege un presedinte.Cand copiii ne vor stalci,il trimitem la domnul invatator.
-Daca am alege cuvantul iubire sau,mai bine,afectiune? spuse cuvantul violeta.
-Am o idee,spuse cuvantul bunatate.Sa alegem cuvantul casa.Nu e cel mai iubit cuvant din lume?
-Nu,nu suiera cuvantul viscol.
-Prieteni,zise cuvantul lume,prietenie este cuvantul care vorbeste totdeauna frumos.Sau cuvantul unire,care incearca sa-i faca pe oameni sa se inteleaga.
-Cuvantul pace va fi presedintele nostru,strigara in cor cuvintele!
Cuvantul pace avea cele mai frumoase culori.Lumina care umplu clasa venea din hainele,din ochii si din parul lui.El a fost ales.
-Acum trebuie sa ne intoarcem,spuse cuvantul munca.Se face ziua si vor sosi copiii.Sa ne pregatim pentru lectii!

1

Răspunsuri

2014-10-02T17:36:11+03:00
La sfarsitul orelor ,domnul profesor isi aranjeaza lucrurile.Deodata se auzi un zgomot.Domnule cartile sunt cam agitate se aude o voce!Copertile cartilor se aud cum fosneau paginile. Sunt cuvimtele spuse calimara,care vorbeacu penita.Cuvantul frate a spus :vom alege un presedinte,cand copii vor gresi sa-l trimitem la domnul invatator.Cuvintele incepura sa se  consulte,.Cuvantul  violeta propuse sa aleaga cuvantul iubire s\au afecxtiune.Bunatatea propuse saaleaga cuvantul casa,iar cuvantul viscol a sus ca nu e cel   iubit.Cuvantul lume le da un exemplu cum ar fi  cuvantul  prietenia  care vb totdeauna frumos sau cuvantul unire care i face pe oameni sa fie uniti. Pana la  urma cuvintele au ales  un presedinte cuvantul Pace  este cel mai potrivit si frumos.Si asa cuvintele au ajuns la un acord impreuna si sau intors in clase unde vor astepta copii .

Sper sa-ti fie de folos:)))