Pe google gasesti
Primăvara este unul din cele patru anotimpuri ale zonei temperate, marcând tranziția de la iarnă spre vară. Din punct de vedere astronomic, marcarea începutului primăverii este, de cele mai multe ori, legată de echivalența dintre durata temporală zilei și a nopții, timp al anului numit echinox în astronomie. Astfel, în emisfera nordică, echinoxul de primăvară este datat astronomic în jur de 21 martie al fiecărui an, în timp ce în emisfera sudică, același echinox este în jurul datei de 23 sept.

Răspunsuri

2014-10-02T16:41:00+03:00
Are 3 luni-martie,aprilie,mai.este anotimpul in care apar ghioceii.din acest anotimp face parte luna martisolrului.este anotimpul care ne introduce din nou in natura calda si frumoasa,si este primul anotimp al anului.
16 4 16
Cel mai inteligent răspuns!
  • Utilizator Brainly
2014-10-02T16:41:20+03:00
Primăvara este unul din cele patru anotimpuri ale zonei temperate, marcând tranziția de la iarnăspre vară. Din punct de vedere astronomic, marcarea începutului primăverii este, de cele mai multe ori, legată de echivalența dintre durata temporală zilei și a nopții, timp al anului numit echinox înastronomie. Astfel, în emisfera nordică, echinoxul de primăvară este datat astronomic în jur de 21 martie al fiecărui an, în timp ce în emisfera sudică, același echinox este în jurul datei de 23 septembrie. Simultan cu existența unui echinox într-una din cele două emisfere ale Terrei, echinoxul "opus" marchează cealaltă emisferă.  daca team ajutat pune cel mai bun si multumesc
16 4 16