Răspunsuri

2014-10-02T09:38:36+03:00
Era o vreme cand rolul femeii era bine stabilit si ingradit: aceasta trebuia sa aiba grija de copii si sa intretina gospodaria, in timp ce barbatul era cel care se ocupa de problemele tehnice si financiare. Femeia era nascuta cu un scop bine stabilit, si anume acela de a se ocupa de familie, de a oferi suport si sprijin.

2014-10-02T10:31:59+03:00
Care este rolul femei in societate de-a lungul timpului?

           
Pana nu demult rolul femeii era doar acela al maternitatii si al intretinerii casei.
Ele nu aveau dreptul de a vota iar in viata paticulara parerile lor nu prea contau. Existau si inca exista diferente de la popor la popor in ceea ce priveste drepturile femeii. De exemplu, in antichitate femeile romane (ma refer la cele din Imperiul Roman, nu de la noi) erau mult mai libere decat femeile grecoaice din aceasi perioada. Femeile romane se puteau misca liber prin oras si parerile lor contau, pe cand femeile grecoaice nu se bucurau de aceleasi libertati si erau tinute in casa.
           Astazi, in cele mai multe tari (cu exceptia tarilor musulmane),  femeile sunt libere sa-si exprime cuvantul, pot vota, pot munci, ceea ce este foarte important deoarece ele nu mai depind exclusiv de intretinerea barbatului. In trecut era obligatoriu pentru o femeie sa se casatoreasca deoarece nu avea resurse pentru a se intretine singura. 
          In concluzie, rolul femeii moderne nu mai este doar acela de a aduce pe lume urmasi.