Răspunsuri

2014-10-01T23:23:45+03:00
Genul liric este genul ce consta in exprimarea unor stari si sentimente direct prin intermediul eului liric. In primul rand, poezia Lacul de Mihai Eminescu apartine genului liric deoarece apar figurile de stil. (dai exemple) In al doilea rand apar imagini artistice. (exemple). Un ultim argument care atesta ca poezia Lacul de Mihai Eminescu apartine genului liric este prezenta eului liric.
12 3 12
2014-10-01T23:24:22+03:00
    Genul liric este genul literar, care are la baza descrierea sau onologul liric si transmite emotii, idei si sentimente in mod direct, prin intermediul eului liric.
    In primul rand, opera ”Lacul” se incadreaza in genul liric deoarece utilizeaza ca mod de expunere descrierea. In text ni se prezinta natura si dragostea dintre eul liric si o ”ea” imaginara.  Prin verbele la conjunctiv ”sa rasara”, ”SA CADA”, ”sa  sarim”, ”sa scap”, ”sa scape” ne dam seama ca in aceasta lume de basm totul este posibil.
  In al doilea rand, opera este una lirica, pentru ca sentimentele si emotiile sunt transmise in mod direct. Eul liric simte dragoste bucurie, dar si tristete.
  Nu in ultimul rand, opera citata apartine genului liric, fiindca intalnim eul liric prin marcile sale: pronume de persoana I  „eu”; verbe de persoana I”trec”, ”ascult”, ”astept”.
  In concluzie opera ”Lacul” de Mihai Eminescu este una lirica deoarece indeplineste trasaturile de mai sus.
6 4 6