Adrian are 80 lei. El a cumpărat 4 caiete cu cate 2 lei si doua cărți cu cate 10 lei. Ce rest va primi? Rezolva problema printr_un exercițiu.

2
80 -(4x2 + 10x2) = 80-(8+20) = 80-28=52
Comentariul a fost şters

Răspunsuri

2014-10-01T19:54:07+03:00
80-(4x2+2x10) = 80-(8+20)=80-28=52 (lei) 
1 5 1
2014-10-01T19:56:21+03:00
4 caiete *2 lei = 8 lei a dat pe caiete
2 carti * 10 lei =20 lei a dat pa carti
8 lei + 20 lei= 28 lei  a dat pe carti si pe caiete in total
80 lei -28 lei= 52 lei  ii raman

sau

80lei - ( 4 * 2lei+2 * 10 lei) =80 lei- (8 lei +20 lei) =80 lei-28 lei =52 lei