Pentru 4 kg de mere si 15 kg de portocale s-au platit 290 lei. Iar pentru 3 kg de mere si 10 kg de portocale s-au platit 195 de lei. Cat costa 1 kg de mere ? Si cat costa 1 kg de portocale?
Va rog frumoas ajutatimaa!

1

Răspunsuri

2014-10-01T17:07:33+03:00
4m+15p=290
3m+10p=195
Inmultim prima ecuatie cu 3 si pe a doua cu 4 si avem:
12m+45p=870
12m+40p=780
scadem cele 2 ecuatii si avem
5p=870-780=90
p=90/5=18 lei kg de portocale
3m=195-10*18=195-180=15
m=15/3=5
1 5 1